QB coffee roasters

"Náš kávový příběh začíná u vody. Já (Dan) a Michal, jsme se poznali díky práci pro Mattoni v době, kdy káva a mattonka byly nerozlučný pár. Nakoukli jsme tak do stovek kaváren a podniků, ta osudová ale přišla až v Německu. V Ambergu jsme byli jako u vytržení, když jsme navštívili ba.ro.co., kavárnu, jakou jsme u nás v té době ještě nezažili. Co bylo tak jiného? Pražírna s vlastní kavárnou, za barem žádný amatér, ale baristka, která přesně věděla, co dělá. Hladká crema s latte artem na cappuccinu, perfektní espresso, vše čisté a seřízené, na polici balíčky kávy na prodej.

Tím začala touha proniknout ke kávě blíž. Pořídili jsme čtyř kilovou pražičku TC4 a do týmu se přidal Honza, náš současný pražič. Pil hodně kávy, jihlavanky, a měl u domu bývalý chlívek, kde jsme mohli po večerech začínat s prvními pokusy. Takový malý chemik v kávovém vydání. Pražili jsme, ochutnávali a poznávali svět výběrové kávy. Až do fáze, kdy se naše káva už opravdu dala pít a chutnala i našemu okolí.

Začali jsme pražit na míru pro pár přátel z gastra. A asi jsme to fakt nedělali špatně, protože zákazníků přibývalo. Akorát náš stroj nestačil. Kapacitou a ani kvalitou, chtěli jsme to dělat líp. Přišel čas vylézt z chlívku a posunout to zase dál. Koupili jsme pražičku na 15 kg kávy a přestěhovali se do nových, mnohem větších prostor v Míšovicích na Znojemsku."