Výběrová káva Burundi Kibingo - originál pro Teamcaffe - Velikost balení: 1000 gr.

Kód produktu: P00057-2Doprava a platba
Chuťový profil: ZELENÉ JABLKO - PRAŽENÉ KAKAO - TŘTINOVÝ CUKR
Tato káva je naše srdcová záležitost - a věříme, že vaše bude také! Tuto kávu jsme osobně vybírali od zeleného zrna a ve spolupráci s pražírnou Mondo café z Vyškova, dlouhé týdny ladili pražení. A výsledkem je skvělá káva, která vás po prvním doušku překvapí svojí hravou ovocitostí, která se příjemně rozvine do plného hořkého těla, po němž v ústech zůstane kakaový finiš.
Burundi bylo ve srovnání s ostatními kávovými velmocemi v Africe dlouho přehlíženo, přestože produkuje vyjímečné kávy. Pěstování kávy v Burundi je především rodinná záležitost. Většina farmářů jsou malí producenti pouze s 200 až 250 kávovníky a stará se o ně téměř výhradně rodina. Pěstitelé kávy se sdružují a registrují pod družstva, kde je káva zpracovávána a kontrolována její kvalita. Družstvo Greenco dohlíží a strukturuje všech 13 mycích stanic v Kayanze na severu Burundi. Burundi se potýká s vysokou nezaměstnaností zvláště mladé generece. Greenco spolupracuje s mladými studenty agronomie, kterým nabízí dobré mzdové podmínky, zajištěje zdravotní péči a také bydlení. Také vybavila všechny mycí stanice solárními panely a bateriemi a buduje rybníčky pro čištění odpadních vod z mycích stanic ještě než se voda dostane do říčního systému.
Mycí stanice Kibingo, která je součásti Greenco, leží v 1893 m. n. m. a farmy, které ji zásobují se nachází v okolních kopcích od 1700 do 1900 m.n.m. Stanice zpracuje až 750 000 kg třešní denně. Také poskytuje farmářúm organické hnojivo z kompostovatelné kávové drtě a na podporu postupného obnovování kávovníků, nabízí farmářům za výhodných podmínek sazenice, které stanice pěstuje ve vlastních školkách.
Z mycí stanice Kibingo káva putuje k expertům družstva Greeco, kteří v několika úrovních ručně kontrolují jednotlivá zrnka, aby zajistili nulové vady. Pro kontrolu je také používáno UV osvětlení- pokud pod ním zrnko svítí, bývá to známka vady a zrnko je vyřazeno.
Země: Burundi
Mycí stanice: Kibingo
Družstvo: Greenco
Chuťový profil: zelené jablko, pražené kakao, třtinový cukr
Doporučená příprava: Espresso
Odrůda: Red Bourbon
Metoda zpracování: Natural
Nadmořská výška: 1700- 1900 m.n.m.
Oblast: Kaynza
Cuppingové score: 85
Každé zrnko pomáhá
Zakoupením kávy v našem e-shopu pomáháte vytvořit pracovní místa pro fyzicky i duševně postižené v našem regionu. Pečlivě a s láskou ji pro Vás zabalí, pošlou či přivezou na vozíčku až k vám. Z každého kila kávy navíc pošleme 40 Kč na vybraný dobročinný projekt.