Ke kávě a gastronomii jsem se dostal úplně náhodou. V období po maturitě jsem se jen tak poflakoval a moje sestra, která je o 5 let starší, měla brigádu v restauraci, která ji už nenaplňovala a chtěla se jí zbavit. Vzal jsem to tenkrát za ní a tak to celé začalo. Nešlo ještě o přímou zkušenost s kávou, ale i tak mi tohle prostředí dalo dost. Naučil jsem se základy servisu, komunikovat s hosty, bavilo mě všechno ochutnávat a objevovat.

 

Když jsem pak šel na vysokou do Prahy a potřeboval si přivydělat, celkem snadno jsem našel uplatnění v gastronomii. V malé literární kavárně na Andělu jsem byl doslova fascinovaný kavárenským stylem života a bylo to právě tady, kde myšlenka vlastního podniku začala narůstat a dostávat konkrétnější podobu. V té době jsem taky absolvoval hodně kurzů, ale když o nich přemýšlím zpětně, tak se spíše pousmívám. Byly plné mýtů a polopravd. Když jsem si v roce 2012 konečně otevřel vlastní kavárnu Baklacafé a setkal se následně s výběrovkou, moderním pojetím a šetrným přístupem ke kávě, bylo o mém dalším směřováním rozhodnuto. Je to už deset let a stále nepřestávám objevovat, stále mě to baví a stále se mám co učit. 

 

V Teamcaffe mám na starost většinu toho, co je spojeno s kávou. Pro představu komunikuji s pražírnami, vybírám vhodná zrna do nabídky, testuji kávy, úzce spolupracuji s provozní kavárny a školím personál. Nově začínáme dělat cuppingy a zážitkové kávové akce pro obchodní partnery, což je taky moje parketa. Navíc jsem součástí užšího tvůrčího teamu, kde se snažíme posouvat věci kupředu a naši myšlenku, že každé zrnko může pomoci, představit veřejnosti a firmám.