Neodolatelná kávová zrna od Dominiky
Chcete-li se ponořit do světa sladkého umění a vytvořit něco jedinečného, zkuste připravit kávová zrna s čokoládovou polevou. Tento tradiční dezert spojuje bezlepkový kakaový puding, máslo, jemnou výběrovou kávu a lahodný rum. S nádechem exotiky a špetkou lásky vytvoříte tyto malé kulinářské skvosty, které potěší každého milovníka sladkostí.
Suroviny na polevu
- 100 g čokoláda
- 50 g tuku
Ingredience na těsto
- 500 g bezlepkového kakaového pudingu (Dr. Oetker)
- 250 g kvalitního másla
- 250 g práškového cukru
- 4 čajové lžičky mleté zrnkové kávy
- 4 polévkové lžíce Salko
- 50 ml Božkov
Postup
Příprava surovin
Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny. Kakaový pudink, máslo, cukr, kávu, sůl a rum dejte do jedné mísy. Pudink tedy nevaříme!
Vytvoření těsta
Zpracujte všechny ingredience dohromady tak, abyste získali hladké těsto.
Tvarování kávových zrn
Rozdělte těsto na polovinu a vytvořte z něj dva válečky. Každý váleček nakrájejte na stejné menší kousky. V ruce utvořte z každého kousku kávové zrno.
Vytvoření rýhy
Tenkou vařečkou nebo jiným vhodným nástrojem udělejte ve středu každého zrna malou rýhu, která připomíná pravé kávové zrno.
Potření čokoládovou polevou
Rozpusťte čokoládu a tuk na polevu. Silikonovou štětkou potřete každé kávové zrno čokoládovou polevou. Tím vytvoříte krásný povlak.
Chladnutí a servírování
Nechte kávová zrna ztuhnout v lednici. Poté je můžete podávat a těšit se na každý skvostný kousek.
Tip na podávání
Kávová zrna s čokoládovou polevou mohou být skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo elegantním dezertem na večírek. Ozdobte je podle své fantazie a připravte se na pochoutku, která okouzlí každého milovníka sladkého. My vám je také rádi připravíme v rámci lahodného cateringu na akci v Brně.