Chcete-li se ponořit do světa sladkého umění a vytvořit něco jedinečného, zkuste připravit kávová zrna s čokoládovou polevou. Tento tradiční dezert spojuje bezlepkový kakaový puding, máslo, jemnou výběrovou kávu a lahodný rum. S nádechem exotiky a špetkou lásky vytvoříte tyto malé kulinářské skvosty, které potěší každého milovníka sladkostí.

Suroviny na polevu

  • 100 g čokoláda
  • 50 g tuku

Ingredience na těsto

  • 500 g bezlepkového kakaového pudingu (Dr. Oetker)
  • 250 g kvalitního másla
  • 250 g práškového cukru
  • 4 čajové lžičky mleté zrnkové kávy
  • 4 polévkové lžíce Salko
  • 50 ml Božkov

Postup

Příprava surovin

Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny. Kakaový pudink, máslo, cukr, kávu, sůl a rum dejte do jedné mísy. Pudink tedy nevaříme!

Vytvoření těsta

Zpracujte všechny ingredience dohromady tak, abyste získali hladké těsto.

Tvarování kávových zrn

Rozdělte těsto na polovinu a vytvořte z něj dva válečky. Každý váleček nakrájejte na stejné menší kousky. V ruce utvořte z každého kousku kávové zrno.

Vytvoření rýhy

Tenkou vařečkou nebo jiným vhodným nástrojem udělejte ve středu každého zrna malou rýhu, která připomíná pravé kávové zrno.

Potření čokoládovou polevou

Rozpusťte čokoládu a tuk na polevu. Silikonovou štětkou potřete každé kávové zrno čokoládovou polevou. Tím vytvoříte krásný povlak.

Chladnutí a servírování

 Nechte kávová zrna ztuhnout v lednici. Poté je můžete podávat a těšit se na každý skvostný kousek.

Tip na podávání

Kávová zrna s čokoládovou polevou mohou být skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo elegantním dezertem na večírek. Ozdobte je podle své fantazie a připravte se na pochoutku, která okouzlí každého milovníka sladkého. My vám je také rádi připravíme v rámci lahodného cateringu na akci v Brně.

Více o našem cateringu